100 dni za brezplačno vračilo
oglejte si podrobnosti
Brezplačna dostava
oglejte si podrobnosti
Razvrsti
Cena
Velikost
Ponudba
Znamka
Barva
Podloga
Vrsta zapenjanja
Izdelki: 133
Prikaži identifikator verzije

Ženski škornji - elegantni in udobni

Vsaka ženska mora imeti v svoji garderobi vsaj en par škornjev. Zakaj? Predvsem zaradi njihove vsestranskosti, nosljivosti in udobja. Ob hladnih jesenskih in zimskih dneh boste svoj par ženskih škornjev lahko kombinirale praktično z vsem. Letos so še posebej trendovski bulerji in škornji za ženske z debelim podplatom, ki se bodo odlično podali k usnju, džinsu in celo krilom. Za nekoliko elegantnejši videz lahko izberete gležnarje s peto ali brez, ki bodo v kombinaciji s skrbno izbranimi formalnimi oblačili dali piko na i vašemu celotnemu izgledu. 

Čevlji škornji - nujen kos za vsako žensko

V škornjih boste dajali nadvse ženstven vtis, pa najsi boste obuli takšne z visoko peto ali nizko. Morda izberete gležnarje ali pa visoke škornje do kolen, učinek bo v vsakem primeru enak. Če se odločate za nakup ženskih zimskih škornjev, pa se je v vsakem primeru treba vprašati, kako pogosto jih nameravate nositi. Za zimske razmere so visoke pete manj priporočljive predvsem zaradi morebitnih zdrsov in padcev, a brez skrbi. V pisani ponudbi raznovrstnih ženskih škornjev boste zagotovo našli tudi par zase. Za zimske dni izberite podložene škornje, v katerih vam bo tudi prijetno toplo. Pri izbiri ustreznih zimskih škornjev debel podplat nikakor ni kar tako. Debelejši podplat s kompaktnim profilom vas bo namreč varoval pred padci, kar pa je pozimi močno zaželeno.

Usnjeni škornji - nepogrešljiv del jesenske in zimske garderobe

Pri izbiri damskih škornjev velja posebno pozornost posvetiti tudi materialu. Izberete lahko usnjene škornje ali takšne iz umetnih materialov, a razlika ne bo le v ceni. Z nakupom kvalitetnih usnjenih škornjev boste namreč preskrbljene za več sezon. Ne le da je usnje nadvse trpežen material, je tudi zračno in mehko, zato vam bo v ženskih usnjenih škornjih zagotovo udobno. Nasprotno so škornji za ženske iz umetnih materialov na videz morda podobni usnju, a se na dolgi rok izkaže, da se pojavijo razpoke, odrgnine, material pa se prej obrabi in čevelj posledično uniči. Posebej pa je potrebno izpostaviti tudi, da vaši usnjeni škornji ne bodo vzdržali večno, če zanje ne boste ustrezno poskrbeli. Usnje je sicer nepremočljivo, a čevlje je pred vlago potrebno zaščititi z impregnacijskim sprejem in čeprav velja, da je nega usnja načeloma preprosta, je priporočljivo, da čevlje redno čistite in po potrebi namažete s kremo. V primeru, da se odločate za nakup para ženskih usnjenih škornjev, ki bi ga radi kar najbolje ponosili k večini svoje garderobe, ne boste zgrešili, če izberete črne škornje, ki jih je mogoče obuti prav k vsemu. 

Ženski usnjeni škornji - pogosta vprašanja

Kako izbrati škornje, ki se bodo ujemali z mojo postavo?

Najpomembneje je seveda, da se v škornjih dobro počutite in da se pri izbiri ozirate le nase, na svoje želje in svoj slog oblačenja. Sicer pa velja, da naj bi ženske nizke in drobne rasti izbirale škornje z nekoliko višjim podplatom in peto, saj jih bodo ti optično povišali. Nižje ženske z nekoliko močnejšo postavo pa naj bi se izogibale izbiri škornjev z ravnim podplatom, saj bodo tako njihove noge videti krajše in širše.

Katere škornje do kolen izbrati?

Pozabite na mit, da visoke ženske ne smejo nositi visokih pet. Če ste visoki in vitki, lahko izberete škornje z visoko peto, saj bodo tako poudarili vašo višino. Ozka meča pa poudarite s širokimi škornji, ki segajo do sredine meč, za tiste z močnejšimi meči pa je najbolje, da izberete usnjene čevlje, ki imajo pri strani zadrgo za lažje obuvanje in sezuvanje.