30 dni za brezplačno vračilo
oglejte si podrobnosti
Brezplačna dostava
oglejte si podrobnosti
Razvrsti
Cena
Velikost
Ponudba
Znamka
Barva
Tip izdelka
Podloga
Izdelki: 17.096
Prikaži identifikator verzije

Otroški čevlji - funkcionalni, udobni in vzdržljivi, narejeni za majhna stopala 

Ko izbirate čevlje za vaše najmlajše, morate biti še posebej pozorni, da izberete par otroških čevljev, ki jih bodo z veseljem nosili. Pri tem je zelo pomembno naslednje dejstvo: otroško stopalo ni le miniaturna različica odraslega stopala. Stopalo otroka anatomsko še ni oblikovano dokončno, saj se razvija in raste. Prav zaradi tega morate biti pri nakupu otroške obutve še posebej pozorni. Otroška obutev mora nogi nuditi ustrezno podporo prav pri vseh dejavnostih, ki jih otrok počne. Še bolj pomembno pa je, da je čevelj varen, saj lahko tudi čevlji velikokrat preprečijo padce in nato morebitne poškodbe stopal pri najmlajših. Otroci radi tekajo v naravi – po bolj ali manj razgibanem terenu, s tem krepijo vezi in sklepe ter razvijajo motoriko in koordinacijo. Otroški čevelj mora tako zagotavljati še stabilnost, zaščito stopala in dober oprijem. 

Otroški čevlji za vsak letni čas - izberite najboljši model za svojega otroka   

Pred nakupom se prepričajte, za kakšne priložnosti pravzaprav vaš otrok potrebuje čevlje, nato pa izberite primerne. Zavedati se morate, da so nekoliko kvalitetnejši čevlji priznanih blagovnih znamk tudi cenovno v višjem razredu, a jih običajno odlikujejo materiali in inovacije, ki so jih skozi vrsto let razvijali strokovnjaki. V vsakem primeru pa je najpomembneje, da otroški čevelj diha, saj se tako otroku noga ne bo potila. Zelo zračni so naravni materiali, kot je usnje, ki so nadvse enostavni tudi za nego ob jesenskem deževju ali spomladanskem teku po travi. Pozimi lahko otrokom ponudite različne otroške čevlje, izbirate lahko med podloženimi škornji, gležnarji in nepremočljivimi škornji za zimo. Na izbiro je tudi pisana paleta superg, sandalov in natikačev za brezskrbne poletne dni. Zagotovo boste našli tudi kakšen par za mlade dame, na izbiro je namreč tudi veliko raznobarvnih čevljev za deklice, ki jih bodo deklice lahko obule ob prav vseh priložnostih. 

Otroški čevlji - udobje za najmlajše ob vseh priložnostih 

Če je udobje na prvem mestu pri vas, naj bo tako tudi pri vaših najmlajših. A udobje, ki ga nudijo čevlji, ni samoumevno, čeprav gre za najmlajše. Ponudite svojim otrokom karseda udobno obutev, ki jih ne bo stiskala, tiščala ali celo ožulila. Ponudite otrokom obutev, v katerih se bodo prijetno počutili. Med najbolj uporabnimi pari otroške obutve so tako superge. Enostavne so za nego, odlikuje jih udobje, hkrati pa se še odlično podajo k ostalim oblačilom. Na izbiro je tako veliko športnih čevljev za otroke priznanih blagovnih znamk, v različnih barvnih odtenkih in modelih. Otroški čevlji naj bodo izdelani iz materialov kot modeli za odrasle, morajo pa biti prilagojeni otroškemu stopalu. Le tako se bodo popolno prilegali, bili lahki ter udobni. 

Otroški čevlji - pogosta vprašanja

Kako izbrati številko otroških čevljev?

Otrok naj bo pri nakupu prisoten, ko kupujete čevlje zanj. Še kako je namreč pomembno, da preverite, če mu obutev ustreza ter se lepo prilega obliki stopala. Otroku lahko stopalo izmerite s posebnim merilcem, lahko si pomagate tudi tako, da otrokovo stopalo orišete, mu dodate centimeter in v trgovini preverite, ali čevlji dovolj veliki. Nikar ne kupujte prevelikih ali premajhnih čevljev, saj se lahko posledično otroško stopalo deformira.

Kakšne otroške čevlje izbrati?

Pred nakupom preverite, za kakšne priložnosti vaš otrok potrebuje čevlje. Za normalen razvoj stopal je potrebna mehka, prostorna in nizka obutev. Otroška obutev pa mora biti tudi dovolj zračna in ne sme prepuščati vode.