30 dni za brezplačno vračilo
oglejte si podrobnosti
Brezplačna dostava
oglejte si podrobnosti
Razvrsti
Cena
Ponudba
Znamka
Barva
Velikost
Izdelava
Slog
Izdelki: 1.593
Prikaži identifikator verzije

Nogavice – udobje za vsak dan

Čeprav se na prvi pogled morda ne zdi tako, so nogavice pomemben del naše garderobe. V povprečju ljudje naredimo 7500 korakov na dan, ta številka pa je lahko še precej višja, če se tudi v službi več gibamo ali se ukvarjamo s športom. Temo kosu oblačila bi morali posvečati ravno toliko pozornosti, kot jih posvečamo izboru hlač, obleke ali perila. Kako se lahko že pred nakupom prepričamo, da bomo izbrali udobne nogavice? Prvo pomembno merilo pri izboru je, da stopalo diha. Strokovnjaki zato priporočajo uporabo bombažnih nogavic ali nogavic iz drugih kar se da naravnih materialov. Ne glede na to, ali boste izbrali visok ali nizek model, ste lahko prepričani, da se bo vašim nogam v bombažu vedno udobno. Nogavice iz bombaža so tako primerne za vsakodnevno nošenje in jih najdemo v vsakem predalu. So zračne, mehke, pralne, trpežne in zato tudi najpogostejša izbira. Vsekakor pa nakup nogavic prilagodite tudi namenu uporabe in glede na to, kako se prilegajo vašemu stopalu.

Ženske nogavice – kot nalašč za na sprehod in v mesto

Nogavice nosimo praktično vsak dan, sploh preko hladnejšega dela leta, ko opravljajo svojo glavno nalogo. Poleg tega, da lahko dopolnijo in popestrijo našo garderobo, tudi ščitijo naša stopala pred mrazom in obremenitvami. Ženske nogavice pogosto izbiramo bolj premišljeno in glede na to, kako se dodo podale k ostalim kosom v naši garderobi. Čeprav nogavice večinoma niso tisti kos, ki ga najprej opazimo, lahko z dobro izbiro, lepo dopolnimo celotno opravo. Glede na to, da imamo na voljo pestro izbiro različnih vrst, barv in modelov, je treba pri izboru udobnih nogavic upoštevati različne dejavnike, ki vplivajo na to, ali bomo na koncu zadovoljni. Vsak pa lahko najde prave zase. Ker jih obujemo za različne priložnosti in v kombinaciji z različnimi obuvali, si seveda želimo, da nam dajo optimalno udobje in prijeten občutek pri uporabi. Tudi za ženske nogavice velja, da so naravni materiali najboljša izbira, najbolj pogosto je to bombaž, imamo pa tudi druge možnosti.

Moške nogavice – udobje pri nošenju

Tudi za moške nogavice velja, da je udobje na prvem mestu. Ključnega pomena je, da se vam nogavice dobro prilegajo. Če do sedaj še niste veliko razmišljali o tem, niste sami. Zakaj je to pomembno? Če se vam nogavice dobro prilagajo, bodo videti bolje, pa tudi bolj udobne bodo. Nogavice se morajo prilegati nogam brez odvečne tkanine, ki bi lahko ustvarjala trenja in povzročila žulje, prav tako preverite, da vam niso pretesne. Prepričajte se, da šivi niso ravno na mestih, ker imate običajno probleme. Ko kupite nogavice, predlagamo, da jih preizkusite tudi s čevlji, s katerimi jih nameravate nositi, da se vam bodo res dobro prilegali. Če načrtujete pohodništvo ali drugo telesno aktivnost, izberite nogavice, ki so bolj trpežne in debelejše. Marsikatera priložnost dopušča tudi, da izberete pisane in vzorčaste nogavice, ki poudarijo vaš stil in vas naredi posebne. Ne glede na to, katere boste izbrali, tudi pri moških nogavicah velja, da bo vašemu stopalu v bombažu vedno udobno.

Nogavice – pogosta vprašanja

Katere nogavice izbrati?

Pri izboru nogavic upoštevamo različne dejavnike, ki vplivajo na to, ali bomo z njimi zadovoljni. Poleg materiala je to še namen uporabe in prileganje vašemu stopalu. Izberite premišljeno, kakovostne nogavice so lahko pomemben korak k boljšemu počutju in zdravju vaših nog.

Kakšne nogavice bodo udobne?

Bombaž je upravičeno eden najbolj priljubljenih tekstilnih materialov doslej. Je prijeten na dotik, zračen in tudi raztegljiv, a hkrati čvrst. Prav te lastnosti boste cenili na bombažnih nogavicah.