30 dni za brezplačno vračilo
oglejte si podrobnosti
Brezplačna dostava
oglejte si podrobnosti

Kako izbrati velikosti čevljev?

Izbira prave velikosti čevljev je zelo pomembna

To je težka odločitev, ki ne vpliva samo na udobje uporabe, ampak tudi na naše počutje. Premajhni čevlji lahko stisnejo ali celo deformirajo nogo, preveliki pa jo bodo izpostavili mehanskim poškodbam in nezgod. Kako torej izbrati pravo velikost čevljev in se odločiti za nakup prek spleta?

Metode, ki smo jih uprabljali do sedaj

Običajna praksa je bila uporaba tabele velikosti. Ne pozabite pa, da proizvajalci pogosto uporabljajo lastne velikosti. Zato se lahko dolžina vložka obutve razlikuje glede na proizvajalca. Spodaj je tabela velikosti - samo za ponazoritev.

Kako izbrati pravo velikost čevljev?

Če želite izbrati pravo velikost čevlja, najprej natančno izmerite dolžino stopala. Zato ne smete zaupati samo oznakam velikosti, ki jih dodeli proizvajalec, saj so v praksi lahko različne za vsako znamko.

Pri ljudeh, ki so že kupili obutev določene blagovne znamke in popolnoma dobro vedo, kakšna je ustrezna velikost čevljev, se velja držati te izbire.

Kako izmeriti dolžino stopala?

Če želite samostojno določit dolžino svojega stopala:

  • 1. korak: na tla položite papir, nato pa nanj položite boso nogo in se prepričajte, da je peta naslonjena na steno, tako da s tlemi naredite pravi kot;
  • 2. korak: začrtajte obliko stopala;
  • 3. korak: ponovite oba koraka z drugo nogo;
  • 4. korak: izmerite obe nogi (v centimetrih) - preverite dolžino v ravni črti, začenši od središča pete do najdaljšega prsta;
  • 5. korak: pri izbiri velikosti čevljev vedno poskušajte izmeriti le večjo nogo;
  • 6. korak: izmerjeni velikosti dodajte približno 0,5-1 cm dodatnega prostora.

Dobro je vedeti

Ne pozabite, da dolžine stopal ne merite zjutraj, saj se spreminja glede na čas dneva. Zato merjenje zjutraj ne bo natančno. To je najbolje narediti podnevi, na primer popoldan ali zvečer.

Drug pomemben element pri izbiri prave velikosti čevljev je samostojna odločitev. Ne pozabite, da bodo to vaši čevlji in da se morate v njih počutiti udobno.

Če kljub nasvetom kupite čevlje napačne velikosti, jih lahko vedno zamenjate ali vrnete.