100 dni za brezplačno vračilo
oglejte si podrobnosti
Brezplačna dostava
oglejte si podrobnosti
Razvrsti
Cena
Velikost
Ponudba
Znamka
Barva
Podloga
Vrsta zapenjanja
Izdelki: 9.017
Prikaži identifikator verzije

Ženski zimski čevlji- nujen kos v vsaki ženski garderobi

Vsaka ženska mora imeti v svoji zbirki vsaj en par udobnih in modnih zimskih čevljev, a pomembno je, da izberete obutev, ki se bo najbolje ujemala z večino vaše garderobe. Odločite se za par ženskih zimskih škornjev, kjer boste poskrbeli trendovski videz in udobje obenem. Izberete lahko nadvse priljubljene bulerje z debelejšim podplatom, morda usnjene gležnarje, klasične piščančke ali pa celo kavbojske škornje. Za deževne dni pa se lahko odločite za svoj par gumijastih škornjev. Najpomembneje je, da pred nakupom premislite, ob kakšnih priložnostih boste nosili ženske škornje. Ker škornje običajno kupujemo za dlje časa, je priporočljivo, da izberete usnjeno obutev, ki bo ob ustrezni negi zdržala več sezon. V primeru, da kupujete le eden par ženskih zimskih škornjev, pa velja izbrati črne škornje. Črna barva je namreč nadvse nosljiva, zato boste lahko svoje nove škornje obuli pravzaprav v katerikoli kombinaciji.

Ženski zimski škornji - udobje pri nošenju

Čeprav navidez marsikateri čevelj izgleda udoben, nikakor ni nujno, da je tako tudi po nekaj nošenjih. Udobje namreč nikakor ni nekaj samoumevnega, ko se odločamo za nov par čevljev. Izberite takšen par zimskih ženskih škornjev, v katerih vam bo udobno. Če izbirate čevlje s peto, naj bo ta zaobljena in visoka med 6 in največ 8 centimetrov. V primeru, da izbirate ženske zimske škornje preverite tudi podplat. Pozimi vam bo veliko udobneje in topleje v škornjih z nekoliko debelejšim profilom na podplatu, saj boste tako preprečili morebitne zdrse in celo padce. Za popolno udobje pa je nujno, da izberete tudi čevlje, ki so vam popolnoma prav. Nikakor ne kupujte premajhnih čevljev, ker vas bodo tiščali ali celo ožulili, v prevelikih čevljih pa lahko pride celo do zvinov ali izpahov gležnja. Izberite pa tudi način zapiranja, ki vam bo popolnoma ustrezal. Najpogostejši so modeli, ki se zapenjajo z notranjo zadrgo do polovice, tesno pa jim sledijo takšni, ki se zapenjajo od podplata do vrha. Ženski škornji so lahko specifični tudi zaradi širine zgornjega dela. Če imate malce močnejša meča, izberite škornje z vezalkami ali raztegljive modele.

Ženski škornji - odlična zaščita pred mrazom

Da ste pozimi dovolj toplo obuti je še kako pomembno, saj lahko v nasprotnem primeru pride do nezaželenih zdravstvenih stanj. Če bodo vaše noge ves dan vlažne in mrzle, pa se ne boste mogli osredotočiti na ničesar drugega kot le na mraz. Prav zato morate poskrbeti, da bodo vaši ženski škornji prava izbira, ki vas bo ustrezno zaščitila pred mrazom. Poskrbite, da bodo vaši škornji nepremočljivi. Izberete lahko škornje iz sintetičnih materialov ali naravnega usnja, tega pa lahko še dodatno zaščitite s sprejem za impregnacijo. Sicer pa je najbolj prepričljivo, da izberete škornje, ki bodo podloženi. Najbolj toplo vam bo v škornjih s podlogo iz ovčjega krzna.

Ženski škornji - pogosta vprašanja

Kakšne ženske zimske škornje kupiti?

Najpomembneje je, da izberete čevlje, v katerih se dobro počutite in glede na priložnost, ko jih boste nosili. Škornji z gumijastim podplatom so letos denimo zelo modni, tisti s tanko peto so rezervirani za dame, ki so vajene visokih pet, takšne s široko peto pa boste lahko nosile čez cel dan in za vsako priložnost. Zelo priljubljeni pa so tudi visoki škornji čez kolena.

Kakšne ženske škornje izbrati za eleganten slog?

Klasičnim elegantnim škornjem s peto ali nizkim podplatom pritiče stroga eleganca in so običajno rjavi ali črni. Lahko imajo tudi nekaj okrasja, sicer pa je gladko usnje tisto, ki je pika na i dovršenemu slogu.