100 dni za brezplačno vračilo
oglejte si podrobnosti
Brezplačna dostava
oglejte si podrobnosti
Izdelki: 1.218

Kovček - uporabna rešitev za potovanje

Potovanja za marsikoga pomenijo dodaten stres. Nekateri težje prenašajo potovanje z ene lokacije na drugo, spet drugi se težko privadijo na novo lokacijo, večino pa pestijo težave, kako pripraviti vse pomembne reči, ki jih želimo vzeti s seboj na pot, da česa pomembnega ne bomo pozabili doma. Skorajda ni bolj neprijetnega občutka na potovanju kot trenutek, ko ugotovimo, da smo doma pozabili katero od tistih reči, ki bi jih morali nujno imeti s seboj. Kaj pa zdaj? Omenjeni težavi se lahko sicer tudi izognete. Najpomembneje je, da pričnete s pakiranjem dovolj zgodaj, priporočljivo pa je tudi, da sestavite seznam potrebnih pripomočkov in kosov, ki ne smejo manjkati v vaši prtljagi. Seveda pa je ključnega pomena tudi, da za potovanje izberete primeren kovček, ki bo dovolj prostoren.

Kabinska prtljaga - odlična rešitev za letalo

Preden se odločite za nakup novega kovčka, se velja seveda vprašati, kako pogosto se nameravate s svojim potovalnim kovčkom odpraviti na pot in ob kakšnih priložnostih ga boste sploh potrebovali. V primeru, da se na pot odpravljate z avtomobilom in imate s seboj še otroke, izberite nekoliko prostornejši kovček, v katerega boste spravili še nekaj reči vaših najmlajših, v primeru, da na destinacijo potujete z letalom, pa je zagotovo dobrodošla izbira kabinski kovček. Gre za kovček specifičnih dimenzij, ki ga lahko vzamete s seboj na letalo, shranite pa v zgornjih predalih letala. Nadvse dobrodošla izbira je za vse poslovneže ali pa potnike, ki se na pot odpravljajo za krajše časovno. Čeprav gre za manjši kovček, ste lahko prepričani, da je ta tudi dovolj prostoren, da boste lahko vanj spravili tudi vse najpomembnejše reči, ki jih potrebujete med potovanjem. 

Kovček na kolescih - nepogrešljiv kos vsake garderobe

Večina kovčkov, ki je dandanes v ponudbi, so večinoma na kolescih, kar pa je dobrodošlo pri premikih z ene lokacije na drugo. V primeru, da potujete za daljše časovno obdobje, boste najverjetneje izbrali večji kovček, v katerega je mogoče spraviti večjo količino reči, zato je priporočljivo, da ne obremenjujete svoje hrbtenice in izberete kovček na kolescih. Izberite kolesca, ki se vrtijo v vse smeri, da bo potovanje še lažje in udobnejše. Pred nakupom pa seveda preverite tudi notranjost kovčka. Ključnega pomena je, da je kovček kljub velikosti v notranjosti dobro organiziran. Uporabno je, da ima kovček notranje pasove za pritrditev garderobe, nadvse dobrodošli so tudi dodatni žepi, kamor lahko shranite manjše reči. Nekateri kovčki imajo tudi všite pregrade, kjer lahko ločite umazano in čisto perilo oziroma obutev. Ne glede na to, kako velik je kovček, pa vendarle ne pretiravajte s količino reči, ki jih nameravate vanj pospraviti, vaša prtljaga pa naj bo dobro organizirana in zložena, še preden jo boste pospravili v kovček.

Kovček - pogosta vprašanja

Kakšen kovček je boljši, narejen iz plastike ali tekstila?

Izbira je vaša, pravzaprav se kovčka razlikujeta le po odpornosti. Plastični kovčki so sicer nekoliko bolj trpežni, a velikokrat se predvsem na letališčih, ob ravnanju osebja pri razkladanju prtljage, zgodi, da kovček poči in je pravzaprav neuporaben. Kovček iz tekstila se medtem bolje podaja prostoru, je prav ako trpežen, obenem pa je dobrodošla izbira, v primeru, da morate kovček stisniti med ostalo prtljago.

Kakšen kovček za letalo izbrati - iz trdega ali mehkega materiala?

V primeru, da veliko potujete z letalom, je vsekakor priporočljivo izbrati kovček iz trdega materiala. Ta je odporen na praske, padce in udarce in je veliko manjša verjetnost, da se bo uničil, s tem pa bo tudi vaša prtljaga prispela na cilj nepoškodovana. Kovčki iz tekstila so primernejši denimo za manjšo količino prtljage, ali pa v primeru, da gre za kabinsko prtljago.