100 dni za brezplačno vračilo
oglejte si podrobnosti
Brezplačna dostava
oglejte si podrobnosti
Razvrsti
Cena
Velikost
Ponudba
Znamka
Barva
Podloga
Vrsta zapenjanja
Izdelki: 1.150

Moški pohodni čevlji - klasična in praktična izbira za jesen in zimo

Pohodni čevlji zagotavljajo odlično zaščito pred mrzlo zemljo, snegom in ledom, pa tudi dober oprijem na mokrih površinah.  So praktični, saj ščitijo vaša stopala pred kamenjem, koreninami in drugimi naplavinami na poti, zaradi izolacije pa so tudi topli. Pohodni čevlji so lahko celo elegantni, odvisno od modela.

Na trgu je veliko vrst moških pohodnih čevljev, a vsi služijo določenemu namenu. Pohodni čevlji so zasnovani tako, da med hojo tudi v najhladnejšem vremenu ohranjajo vaše noge tople in suhe. Nekateri moški zimski pohodni čevlji nudijo tako dober oprijem, da lahko ostanete na nogah tudi na najbolj spolzki podlagi. Nekateri modeli imajo vezalke, s pomočjo katerih po potrebi zategnete ali popustite čevelj in ga tako prilagodite za udobnejšo hojo.

Moški zimski čevlji - jamstvo toplotnega udobja tudi v najhladnejših dneh

Večina moških zimskih čevljev je narejenih iz materialov, s pomočjo katerih bo vaša noga ostala topla tudi v najhladnejših dneh. Čevlji z izolacijo namreč ujamejo zrak in ustvarijo toplotno pregrado med vašimi nogami in tlemi. Na splošno bi morali pohodniki iskati čevlje z debelim podplatom, dobro oporo za stopalni lok in vodoodporno, zrakoprepustno membrano. Za tiste, ki se ne nameravate podajati v globok sneg ali na pohode v ekstremnih razmerah, so na voljo tudi druge možnosti, denimo superge ali škornji, zasnovani posebej za zimsko vreme.

Vsi moški zimski čevlji, vključno z moškimi čevlji za pohodništvo in moškimi trekking čevlji, so namenjeni uporabi v različnih okoljih, vendar vsi zahtevajo določeno stopnjo posebne nege, da ostanejo v dobrem stanju.  Najpomembnejša stvar, ki si jo morate pri tem zapomniti, je, da moških zmiskih pohodnih čevljev in trekking čevljev ne moremo obravnavati kot običajne čevlje. Zasnovani so namreč tako, da so vodoodporni in zračni, kar pomeni, da jih ne smete sušiti v sušilnem stroju ali na njih uporabljati kemičnih čistil. Namesto tega jih preprosto sperite s hladno vodo in pustite, da se naravno posušijo.

Moški zimski trekking čevlji - priročna rešitev za gore in mesto

Za vsakega moškega, ki obožuje naravo in želi raziskovati nova področja, je treking popoln način za to. Moški zimski trekking čevlji so bistvenega pomena za to dejavnost, saj zagotavljajo odličen oprijem na razgibanem terenu.

Kot nalašč so tudi za mestne sprehode, saj omogočajo hitro in enostavno premikanje po kakršni koli površini. Ne glede na to, ali iščete udobno rešitev za svoje gorske pustolovščine ali si le želite superg za vsakodnevno vožnjo, so moški zimski trekking čevlji odlična možnost.

Moški pohodni in trekking čevlji – pogosta vprašanja

Kako nositi moške pohodne čevlje?

Najprej se prepričajte, da se vaši pohodni čevlji dobro prilegajo, saj nošenje prevelikih ali premajhnih pohodnih čevljev lahko povzroči nelagodje in celo poškodbe. Preverite tudi, ali so škornji vodoodporni in imajo dobro izolacijo, saj vas sicer tudi v blagih vremenskih razmerah lahko zebe. Nazadnje se prepričajte, da imajo škornji na dnu tekalne plasti, da boste zlahka hodili po mehkih površinah, kot sta sneg ali blato.

Kje kupiti moške trekking čevlje?

Moške trekking čevlje najdete v večini trgovin s športno opremo ter obutvijo, veliko izbiro pa boste našli predvsem na spletu. Pomembno je, da najdete trgovino, ki nudi široko paleto blagovnih znamk in stilov, tako da lahko najdete popoln čevelj za svoje potrebe. Nekatere stvari, ki jih morate upoštevati pri izbiri, so vrsta terena, po katerem boste hodili, teža nahrbtnika in velikost stopala.