100 dni za brezplačno vračilo
oglejte si podrobnosti
Brezplačna dostava
oglejte si podrobnosti
Razvrsti
Cena
Velikost
Ponudba
Znamka
Barva
Podloga
Vrsta zapenjanja
Izdelki: 554
Prikaži identifikator verzije

Moške pohodniške čevlje najdete v spletni trgovini Eobutev.si 

Izbira ustrezne opreme je prvi korak k uspešni rekreaciji. Čeprav je dandanes na spletu veliko ponudnikov, ki prodajajo opremo za različne športe po nekajkrat nižjih cenah kot ostali, naj vas ne zavedejo. Čeprav se morda pohodništvo resda zdi preprost šport, je tudi v tem primeru kvalitetna oprema ključnega pomena za vaše dobro počutje. Najpomembneje je, da izberete ustrezne pohodniške čevlje. Čeprav ne gre za nakup, ki bi si ga privoščili prav pogosto, pa ste lahko z ustrezno izbiro preskrbljeni za več let. Izbira moških pohodniških čevljev je velika, izbirate lahko med različnimi barvami, modeli in znamkami, odločite se lahko za pohodniške čevlje za izlete v gore ali pa trekking modele, s katerimi se boste lahko podali tudi po vsakdanjih aktivnostih. 

Kakšne moške pohodniške čevlje, ki ne drsijo, obuti v gorah

Pri izbiri čevljev za pohodništvo je najpomembneje, da se že pred nakupom vprašate, kako pogosto in predvsem ob katerih priložnostih jih nameravate nositi. Odločiti se morate, ali boste izbirali med nižjimi ali visokimi modeli. Nizki pohodni čevlji so primerni predvsem za hojo po nezahtevnih terenih, saj je hoja tako lahkotnejša in lagodnejša. Visoki pohodniški čevlji so bolj primerni za večino pohodnikov in planincev. Čeprav so težji in okornejši, nudijo večjo zaščito in oporo gležnjem. Sicer pa je priporočljivo kupiti oboje, če si to le lahko privoščite. Nižji trekking čevlji za lažje terene so mehki, zračni in lahki, njihovi podplati pa so oblazinjeni in zato mehkejši od modelov za zahteven teren. Za hojo v gore je priporočljivo izbrati višje modele, ki imajo obenem na podplatu zaščitno gumo in nepremočljivo membrano, hkrati pa nudijo toplotno izolacijo. 

Kako izbrati trpežne pohodniške čevlje za izlet v gore?

Pred nakupom pohodniških čevljev velja torej preveriti podplat in material čevlja. Ko se boste namreč odpravili na takšne ali drugačne izlete, pohode in rekreacijo, vam bodo vaša stopala namreč hvaležna, če boste obuli lahkotno obutev, v kateri se vaša stopala ne bodo potila. Sicer pa je pomembno tudi, da izberete moške pohodniške čevlje, ki bodo trpežni. V primeru, da izbirate pohodniške čevlje za daljše pohode v gorah, izberite takšne, ki bodo vodoodporni. V primeru hudih nalivov in dolgotrajne mokrote bodo tudi vodoodporni čevlji namreč začeli prepuščati vodo, a v primerih kratkotrajnih ploh bodo vaša stopala suha. Pomembno je tudi, da izberete pravo velikost čevljev za pohodništvo. Če vam bo čevelj prevelik, lahko tvegate poškodbe ali zvine gležnjev, če vas bodo čevlji tiščali pa boste staknili žulje, hkrati pa ob rekreaciji ne boste uživali, kot bi morali. Priporočljivo je torej, da čevlje pomerite popoldne, ko bodo vaša stopala že nekoliko utrujena, saj bo to najbolj realen približek dejanskemu stanju vaših stopal na pohodu.

Moški pohodniški čevlji - pogosta vprašanja

Kakšne pohodniške čevlje izbrati?

Če iščete športno obutev za popoldanske aktivnosti izberite katerega izmed nižjih trekking modelov, ki so mehkejši, udobni in lahkotnejši. Za zahtevnejše podvige v gorah pa izberite visok model planinskih čevljev, ki bodo trpežni, nepremočljivi in vas bodo ščitili pred zdrsi.

Kakšna membrana in podplat sta primerna pri pohodniških čevljih?

Pred nakupom preverite, ali je profil kompakten, saj boste tako zaščiteni pred morebitnimi padci. Zelo pomembna pa je tudi površina čevlja. Za odhode v gore izberite čevlje z nepremočljivo membrano, saj bodo le tako vaša stopala ostala suha.