100 dni za brezplačno vračilo
oglejte si podrobnosti
Brezplačna dostava
oglejte si podrobnosti
Izdelki: 220

Ženski čevlji za fitnes - za fitnes in telovadbo

Pri izbiri športnih superg se najprej vprašajte, katere dejavnosti v telovadnici boste večinoma izvajali? Boste vadili v sobi z utežmi, na tekočem traku, v studiu ali delali vsega po malo? Boste potrebovali okretnost za visoko intenzivno vadbo ali stabilno podlago za dvigovanje uteži?

Ko boste ugotovili, pri kateri dejavnosti boste čevlje največkrat nosili, lahko začnete ožiti izbor. Najboljši ženski čevlji za fitnes za splošno vadbo so zračni in zagotavljajo rahlo oporo z malo ali nič krivljenja podplata. Tako lahko tla oprijemate s celotnim stopalom, kar omogoča boljše ravnotežje pri gibanju za moč in kondicijo.

Pri teku in kardio vadbi želite izbrati obutev, ki je lahka in udobna. Če se bolj ukvarjate z dvigovanjem uteži, želite čevelj, ki vas bo podpiral in hkrati omogočal naravno gibanje, pri visokointenzivni intervalni vadbi, pa izberite večnamenski čevelj.

Ženski fitnes čevlji za vadbo - manjša nevarnost poškodb

Če med vadbo nosite napačne ženske fitnes čevlje za vadbo, to ne pomeni le manj učinkovite vadbe, temveč lahko pomeni tudi hudo poškodbo. Če na pohodu nosite čevlje s tanko tekalno plastjo, se poveča tveganje za zvin gležnja, če na večkilometrskem teku nosite čevlje za krožno vadbo, lahko pride do bolečin v stopalih in goleni. Če je vaša strast gimnastika, kjer so gibi precej drugačni od klasičnega razgibavanja v fitnesu, bodite pozorni, da izberete primeren ženski fitnes čevelj za gimnastiko.

Pomembno je tudi, da se odločite, kakšno stopnjo blaženja želite imeti pod nogami. Želite imeti občutek, da ste na oblaku, ali želite čutiti tla tik pod nogami?
Čevelj se mora vašim stopalom dobro prilegati že od prvega trenutka, ko ga obujete, hkrati pa upoštevajte tip svojega stopala, da se izognete bolečinam v stopalih.

Ženski fitnes čevlji za vadbo - stabilnost in svoboda

Obstajajo superge, s katerimi se lahko odpravite ven, in superge, ki jih nosite v telovadnico. Obutev za vadbo mora biti v pravem ravnovesju med podporo in vsestranskostjo. In čeprav se morda zdi intuitivno, da za vse vadbe nosite tekaške copate, se temu izogibajte, saj je večina superg za tek izdelana posebej za gibanje naprej. Dobri ženski fitnes čevlji za trening pa zagotavljajo stabilnost tudi za bočno gibanje, kot pri igranju tenisa ali odbojki.

Bodite pozorni in iščite različne funkcije, ki zagotavljajo podporo, med njimi so ploski, podporni podplati za odrivanje, ojačitve okoli sprednjega dela stopala, da je med bočnim gibanjem vse na svojem mestu, varni sistemi vezalk in zgornji deli, ki zagotavljajo stabilnost med aerobnimi dejavnostmi.

Ženski čevlji za fitnes - pogosto zastavljena vprašanja

Ženski fitnes čevlji - katere izbrati?

Ko iščete superge, se prepričajte, da izbrani par zagotavlja najboljšo podporo in odzivno blaženje za vse dejavnosti, ter ustrezen oprijem, ki vas bo obdržal na nogah. Obutev mora dobro dihati, se udobno prilegati in biti izdelana tako, da bo zdržala vaše fitnes potovanje.

Kateri ženski fitnes čevlji so primerni za telovadnico?

Od trenutka, ko vstopite v telovadnico, vaši čevlji niso le čevlji - so pomemben del vadbene opreme, ki je zasnovan tako, da vas podpira in vam omogoča varno gibanje. Zelo koristno je, da so čevlji prilagojeni za telovadnico, saj boste tako lahko kar najbolje izkoristili vadbo, saj bodo ti nudili prednost, ki je standardni čevlji ne morejo zagotoviti.