30 dni za brezplačno vračilo
oglejte si podrobnosti
Brezplačna dostava
oglejte si podrobnosti
Razvrsti
Cena
Velikost
Ponudba
Znamka
Barva
Vrsta zapenjanja
Širina čevlja
Izdelki: 1.064
Prikaži identifikator verzije

Ženske visoke pete - eleganca in udobje za vsak dan in v mesto

V kolikor iščeš nov par ženskih čevljev z visoko peto, si na pravem mestu. Ta tip ženskih čevljev velja za enega od najbolj priljubljenih in elegantnih. Lahko bi celo rekli, da čevlji z visokimi petami ponujajo elegantno rešitev za vsako žensko, ki se rada ob posebni priložnosti še posebej elegantno obleče. Ampak nenazadnje, visoke pete so primerne za vse priložnosti. Lahko jih imaš za popoldansko zabavo na pijači s prijateljicami, za vikend žure s kolegicami, lahko jih imaš tudi za v službo, seveda pa so čevlji z visoko peto nepogrešljiva izbira tudi pri svečanih dogodkih, kot je na primer poroka ali krst.

No, v bistvu imaš lahko tudi vsak dan obute čevlje z visoko peto, predvsem če gre za pete v kožni barvi. Tako boš lahko povsem brez skrbi skočila po vseh opravkih in sporstitvenih dejavnostih, ki jih načrtuješ za posamezni dan. Najpomembneje je, da se v njih počutiš udobno, poleg tega pa je odlično, če so te visoke pete še praktične. Naj ponazorimo s primerom, če živiš v kraju, kjer za vsak opravek potrebuješ avto in so po možnosti ulice in pločniki polni lukenj ali so narejeni iz granitnih kock, potem ti povsem odsvetujemo, da se po teh opravkih odpraviš z visokimi petami. To pa enostavno zato, ker ti ne bodo udobne in tudi praktično ni, če moraš voziti z visokimi petami ali pa hoditi po pločnikih, kjer se ti lahko vsak čas zagozdi peta.

Čevlji s peto - obvezna oprema v ženski garderobi

Kljub temu pa so čevlji z visoko peto del obvezne opreme v vsaki ženski garderobni omari. Kot že rečeno, primerne so lahko prav za vsakodnevno rabo, a je to povsem odvisno od tvojega življenjskega sloga in navad. Menda ja ne boš hodila po celem mestu v istem paru visokih pet, saj boš na stopalih hitro dobila žulj, v mišicah na nogah pa krče ali druge bolečine.

Ob posebnih priložnostih so ženske pete nepogrešljiv dodatek, ki lahko začini posamezni outfit. No, saj v bistvu z izbiro visokih ženskih pet praktično ne moreš zgrešiti, ker je ponudba teh čevljev zares impresivna. Brez dvoma boš našla par, ki se ti bo podal kot ulit in se bo odlično vklopil v tvojo garderobo. Tako boš lahko izvrstno pripravljena ob vsaki situaciji. Edino omejitev ti predstavlja prostor v garderobni omari.

Ženski stiletto čevlji – brezčasen izbor, ki ga navdihujejo najnovejši trendi

Ampak, če te klasične visoke ženske pete ne prepričajo, imamo zate nov predlog oziroma možnost izbire. To predstavljajo ženski stiletto čevlji, saj tega krasi dolga in tanka peta. Ženski stiletto čevlji so za razliko od klasičnih čevljev z visokimi perami še bolj elegantni. Lahko pa bi rekli, da gre za brezčasen izbor, ki ga navdihujejo najnovejši trendi. Prav Stiletto čevlji so v zadnjem obdobju čedalje bolj popularni, zato ne preseneča, da se tudi povpraševanje po njih naglo veča.

Stiletto čevlji so zaradi svoje narave sicer zelo nepraktični za nošenje, saj so lahko povsem neprimerni za uporabo na mehkejših površinah, kot je na primer trava. Poleg tega pa lahko tudi poškoduje preprogo, zato vam svetujemo, da si ta tip čevljev kupiš leza kratkotrajne in bolj svečane priložnosti. Kljub temu, da imajo usnjeni pašček spredaj, so tudi zelo nepraktični za nošenje. Zato res premisli, ali boš lahko več ur stala v stiletto čevljih, ali pa si raje za rezervo vzami še en par obutve z bolj prijetnim podplatom. Tvoje noge ti bodo hvaležne, ti pa navdušena, ker si lahko pokazala svoje nove stiletto čevlje, pa čeprav le za nekaj minut.

Čevlji z visoko peto – pogosto zastavljena vprašanja

Kako ženske visoke pete kombinirati s postavo?

Najboljši nasvet, ki ti ga lahko damo je ta, da moraš visoke pete prilagoditi svojemu karakterju. Univerzalnega recepta ni, saj tisto kar deluje pri tvoji prijateljici, pri tebi morda ne deluje. V vsakem primeru izberi čevlje z visoko peto, kjer se boš dobro počutila.

Kako izbrati udobne visoke pete?

V kolektivnem spominu velja prepričanje, da visoke pete niso najbolj udoben kos obutve. Temu je težko oporekati, lahko pa ti svetujemo, da si izberi visoke pete, v katerih se boš počutila udobno, bodi predvsem pozorna na debelino pete in udobje, ki ga ta ponuja pri hoji ali dolgotrajnemu stanju na nogah. V nasprotnem primeru boš kaj kmalu dobila kopico žuljev in.