30 dni za brezplačno vračilo
oglejte si podrobnosti
Brezplačna dostava
oglejte si podrobnosti
Razvrsti
Cena
Velikost
Ponudba
Znamka
Barva
Vrsta površine
dystans_tygodniowy
Izdelki: 1.122
Prikaži identifikator verzije

Ženski tekaški čevlji – udobje in priročnost med telesnimi aktivnostmi

Ko kupujete ženske tekaške čevlje, sta ključna dejavnika udobje in priročnost. Tekaški čevlji se morajo tesno prilegati in zagotavljati dobro podporo stopalnemu loku. Številni ženski tekaški čevlji imajo tudi tanek vložek za dodatno blaženje, nekateri modeli pa  tudi dodatno oblazinjenje okoli gležnja za zmanjšanje bolečine v goleni. Pred nakupom preberite ocene in pridobite priporočila drugih tekačev.

Ženski čevlji za tek naj bodo narejeni iz udobnega materiala, ki ne bo poškodoval vaših stopal, in naj se tesno prilegajo, da vam ni treba skrbeti, da vam med telesnimi aktivnostmi zdrsnejo. Poleg tega poskrbite, da imajo tekaški čevlji dober oprijem, da boste lahko med tekom ostali na nogah.

Tekaški čevlji za ženske – izberite dobro oblazinjenje za absorbiranje udarcev in tresljajev 

Ko gre za izbiro pravih ženskih čevljev za tek, je oblazinjenje ključnega pomena. Čevlji z več oblazinjenja bodo bolje absorbirali udarce in tresenje. Nekateri čevlji imajo vgrajene tudi gelne ali zračne komore, kar pomeni še več oblazinjenja in stabilnosti. Če ste začetnica ali imate težave s poškodbami gležnja, so najboljši ženski tekaški čevlji tisti z mehkim ali oblazinjenim vložkom. Če ste izkušena tekačica in tečete na razdaljo in/ali na hribe, poiščite čevlje s tršim podplatom.

Vrsta vložka je pomembna, ker vpliva na to, kako čevelj pronatira. Pronacija lahko povzroči bolečino v gležnju in druge težave s stopali, zato izberite ženske tekaške čevlje z mehkim ali blažilnim vložkom, da zmanjšate tveganje za poškodbe. Trdota podplata vpliva tudi na gibanje vaših stopal med tekom. Trdi podplati povečajo vašo hitrost in vzdržljivost, vendar je lahko po teku zato tudi težje hoditi.

Ženski čevlji za tek v mestu, gozdu in gorah - poiščite svoj popoln par

Ko gre za iskanje pravih ženskih športnih čevljev za tek, morate upoštevati nekaj stvari. Najprej in predvsem se prepričajte, da so čevlji zasnovani posebej za tekačice. Drugič, izberite čevlje, ki bodo dobro delovali v različnih okoljih. Končno, najdite par čevljev, ki se udobno prilegajo in ki vašemu stopalu nudijo ustrezno podporo.

Če iščete ženske tekaške čevlje, zasnovane posebej za tek po mestu, se odločite za superge. Gre za lahko obutev, ki zagotavlja veliko prezračevanja, zaradi česar je kot nalašč za vroče podnebje ali dolge sprehode. Če iščete bolj vsestransko žensko obutev za tek, razmislite o izbiri škornjev ali lahkih pohodnih čevljev. Čeprav so morda težje od superg, so trpežne in nudijo boljši oprijem

Ženski tekaški čevlji – pogosta vprašanja

Ženski tekaški čevlji – na kaj biti pozoren?

Širina in višina čevlja sta pri ženski obutvi za tek vsekakor najpomembnejši. Večina žensk ima raje čevlje, ki so vsaj 1 palec višji od dejanske višine njihovega stopala. Razmislite tudi o vrsti podlage, po kateri boste tekli, ter o tem, koliko oblazinjenja potrebujete. Na koncu preizkusite več različnih stilov, da vidite, kateri vam najbolj pristaja in v katerem se počutite najbolj udobno.

Katere zimske tekaške čevlje izbrati?

Na to vprašanje ni enoznačnega odgovora za vse, saj se pravi zimski ženski tekaški čevlji razlikujejo glede na velikost stopala in slog teka. Vendar pa je nekaj splošnih nasvetov, ki jih morate upoštevati pri izbiri zimskih ženskih čevljev za tek. Določite širino stopala (merjeno na najširši točki med prsti), izberite čevelj, ki se prilega tesno , a ne pretesno, ter upoštevajte vašo težo in želeno vrste teka. Poleg tega pred nakupom obvezno preberite ocene različnih zimskih ženskih tekaških čevljev, da boste dobili predstavo o tem, kateri slog in prileganje vam najbolj ustrezajo.