100 dni za brezplačno vračilo
oglejte si podrobnosti
Brezplačna dostava
oglejte si podrobnosti
Izdelki: 1.222

Športni pohodniški čevlji - obvezen pripomoček za vsakega ljubitelja gora

Pri izbiri moške pohodniške obutve je najbolje, da je udobna, razmeroma lahka in prilagojena razmeram, v katerih boste hodili. Vendar pa ni univerzalnega pravila - ni enega modela, ki bi veljal za vse. Pri izbiri primerne obutve je treba upoštevati dejavnike, kot so tip stopala, ali je vaše stalo bolj ali manj široko, zgodovina poškodb, teža nahrbtnika in telesa ter zahteve okolja. Vsekakor morate za bolj razgiban in težji teren izbrati čevlje, ki so temu primerni, saj si boste le tako zagotovili varnost na terenu. Tako kot čevlji za prosti čas so tudi pohodniški čevlji izdelani za določene vrste pohodništva. Ste priložnostni pohodnik ali več časa preživite globoko v gorah kot doma? Poznavanje razlik bo ključnega pomena pri izbiri moških pohodniških čevljev, ali moških čevljev za v gore, ki bodo najbolje ustrezali vašim potrebam.

Treking čevlji - popolni za poletje in zimo

Zanesljiv moški treking čevelj je dolgotrajen čevelj, ki vas ne bo pustil na cedilu. Za pohode z nahrbtnikom na dolge razdalje morajo biti čevlji podporni in po možnosti lahki. Prav tako morajo biti med hojo prožni in udobni. Na neravnih površinah pa bodo morda morali biti čevlji trši in bolj podporni. Izberite čevelj, v katerem se vaše stopalo tako poleti kot pozimi ne bo potilo ter izberite primerno velikost treking čevlja za vaše stopalo. Ko razmišljate, katere moške čevlje za v gore izbrati, upoštevajte naslednje pravilo: pohodniški čevlji morajo biti tako trpežni, kot je to potrebno, hkrati pa čim lažji, da bo vaš korak lahek in hkrati stabilen. Naj vas pestra ponudba pohodniških čevljev ne prestraši, tu je zato, da izberete najbolše čevlje zase, saj je vaša varnost na prvem mestu.

Treking čevlji - sodobni čevlji za pohodništvo

Če ste novinec v tem hobiju, za katerega vaš prijatelj, ki rad zahaja v naravo, trdi, da ga morate preizkusiti, boste potrebovali ustrezen par treking čevljev. In ne glede na to, kakšna je vaša silhueta, še nikoli ni bilo boljšega časa, da bi se popolnoma približali svojemu videzu. Sodoben moški si želi biti urejen v vseh fazah svojega dneva, tako v pisarni, kot v svojem prostem času, ki ga rad posveča dejavnostim v gorah in naravi. Ste vedeli, da je vaš pohodniški čevelj pravzaprav lahko očem prijazen in takšem, da ga boste pravzaprav radi obuli? Okorni, grdi čevlji so že zdavnaj zamrli, in danes si lahko izberete povsem sodoben čevelj za pohodništvo, ki sledi trendom ter izpolnjuje glavne karakteristike dobrega pohodniškega čevja, ki v ospredje daje varnost in udobje.

Moški treking čevlji - Pogosta vprašanja

Kašen material pohodniških čevljev izbrati?

Usnje in zračni sintetični materiali so najpogostejši zgornji deli pohodniških čevljev. Usnje je visoko ocenjeno v toplem, suhem vremenu z visokim udobjem pri nošenju, vendar pa so sintetični materiali primernejši v bolj vlažnem vremenu. Če se na pohode redno odpravljate grdemu vremenu navkljub, je pametno, da so vaši čevlji odporni proti vodi. Običajni čevlji iz usnja ali obdelanega tekstila zdržijo nekaj vlage, na daljših pohodih in v hudih nalivih pa bodo vaše noge zagotovo mokre.

Kakšni treking čevlji? Visoki ali nizki?

Višina čevljev je odvisna predvsem od terena, po katerem boste hodili z njimi, nizki čevlji so tako primerni za manj zahtevne terene, kot so hitri pohodi in lahki dnevni pohodi. Pri nošenju težjega nahrbtnika na grobem in neravnem terenu pa je smiselno nositi nekaj, kar nudi več opore, na primer čevlje srednjega ali visokega kroja.