30 dni za brezplačno vračilo
oglejte si podrobnosti
Brezplačna dostava
oglejte si podrobnosti
Razvrsti
Velikost
Barva
Cena
Znamka 1
Tip izdelka
Podloga
Vrsta zapenjanja
Izdelki: 238
Prikaži identifikator verzije

 Dr Martens - značilnosti in zgodovina blagovne znamke

V primeru, da se tudi sami navdušujete nad rockerskim imidžem in vedno popularnimi bulerji, ki so pohod na modne piste napovedali že v preteklem tisočletju, ta pa še kar traja, ste zagotovo zasledili blagovno znamko Dr Martens, kjer so tudi eni izmed krivcev za popularnost te navidez nič kaj ženstvene obutve. Blagovno znamko je razvil Dr. Klaus Martens, k ustanovitvi pa je botrovala njegova neprijetna izkušnja, med vojno si je namreč zlomil nogo. Ko je njegove načrte za varno, a hkrati udobno obutev opazila angleška družba Griggs’s footwear, kjer so proizvajali obutev, je bilo le še malo potrebno, da so leta 1947 luč sveta ugledale dandanes kultne "martenske". Danes je blagovna znamka Dr. Martens simbol kakovosti, obstojnosti in varnosti, hkrati pa tudi udobja, ker se usnje po krajši hoji izvrstno prilagodi kateremukoli stopalu. Od leta 1947, ko so čevlji Dr. Martens uradno nastali v sklopu novo ustanovljene blagovne znamke, je iz te usnjene obutve nastal kult. Čevlje je za svoje vzela vrsta subkultur, ikonični so postali denimo visok gumijast podplat, višina in kovinsko utrjena konica čevlja. Prav lastnosti, ki zagotavljajo večjo trdnost, so za Dr. Martens ponekod postale usodne. V Angliji, deželi njihovega nastanka, so martenske začele delovati kot kakovostno orožje v uličnih pretepih. Zato so po prepovedih morale izginiti z nekaterih nogometnih stadionov in gostiln. 

Čevlji Dr Martens -  s katerimi modnimi slogi se ujemajo?

Čevlji s podpisom blagovne znamke Dr Martens so zaradi svoje trpežnosti in ikoničnega videza priljubljeni še danes. Izbirate lahko med številnimi modeli obutve Martens, prav vsem pa je skupna okrogla ojačana konica, čvrsto usnje, gumijast podplat in tipična rumena obroba. Izbirate lahko med visokimi in nizkimi modeli, na voljo pa so tudi številne barve in vzorci Martens čevljev. Na spletni strani Eobutev lahko izbirate med Dr Martens žensko obutvijo, v ponudbi pa so tudi Martens moški čevlji, ki veljajo skorajda za klasiko, pa naj gre za modnega navdušenca ali ne. Prepričani ste lahko, da vas bodo zaradi udobja in zračnosti popolnoma navdušili, hkrati pa jih je zlahka mogoče tudi skombinirati, saj boste zaradi njihovega ikoničnega videza v katerikoli modni kombinaciji, pa naj gre za nekoliko bolj elegantno, športno, urbano, ali sproščeno kombinacijo, poskrbeli za pravo piko na i celotnega videza s čevlji Dr Martens.

Bulerji Dr Martens - nepogrešljiva rockerska obutev

Med najbolj prepoznavne kose angleške blagovne znamke zagotovo sodijo prav bulerji Martens, ki so jih za svoje vzele številne subkulture, že na prvi pogled pa jih povezujemo z rockerskim imidžem, saj kar kličejo po kombinaciji z usnjeno jakno in strganimi kavbojkami. Če se tudi sami odločite za nakup bulerjev Dr Martens, ste lahko prepričani, da boste poskrbeli za pravo popestritev vašega imidža, hkrati pa je eno zagotovo, prav v vsako kombinacijo boste tako vnesli nekaj drznosti in ekstravagance, hkrati pa boste zaradi tega zagotovo pritegnili pozornost, kjerkoli se boste pojavili.

Dr Martens - pogosta vprašanja

Kako prepoznati originalne čevlje Dr Martens?

Za blagovno znamko so tipični rumeni šivi, ki na gumijastem podplatu obdajajo celoten čevelj, hkrati pa imajo številni modeli poleg napisa tudi všito etiketo na vrhu čevlja. V primeru, da se odločite za nakup obutve Dr Martens je najbolj priporočljivo, da se po svoj novi par odpravite k preverjenemu prodajalcu, saj boste le tako prepričani, da ste zares kupili original, ob nakupu pa boste prejeli tudi originalno embalažo.

Kako nositi čevlje Dr Martens?

Zaradi univerzalnega videza in nosljivosti so čevlji Dr Martens nadvse priljubljeni pravzaprav v vseh možnih kombinacijah. lahko jih obujete zraven ženstvene obleke, morda dopolnite svoj videz kavbojk in puloverja z bulerji, ali pa jih dodate kratkim hlačam in poletni majici. Nikakor ne boste zgrešili tudi v kombinaciji z usnjeno jakno in srajco in tako poskrbeli za nekaj rockerskega pridiha.